Print a fin

Ideja za diplomo- Zrisat fine in jih naprintat.
Napredek na področju 3D tiskanja ima lahko velik efekt na industrijo proizvajanja izdelkov za surfanje. Vedno več ljudi se navdušuje nad 3D tiskanjem tako da potrošnikov in proizvajalcev v zadnjem času kar mrgoli. Govora je bilo že o vseh možnih natiskanih izdelkih. Vse od pištol, zrezkov in celo celotnih stavb. Vsakdo si želi biti del te nove tehnologije. In tako tudi surfarji tu nismo izjema. Dandanes lahko vsak, ki ima doma 3D tiskalnik in digitalno oblikovano datoteko, natisne dele za svojo desko. Vse od finov, plugov in še marsikaj. Znanje, ki ga imajo sedaj oblikovalci, bi se lahko kmalu preneslo h večjim množicam. S tem bi se zgodila oblikovalska renesansa pri surfanju in seveda tudi ostalih športih.
Čeprav ima 3D tisk velik potencial in se uporablja že marsikje, ne vemo kdaj bo napočil ta trenutek tudi pri surfanju. Tehnologija se razvija naprej, zato moramo dati času čas. V Sloveniji, kot državi brez valov, bi možnost tiskanja finov in ostalih potrošnih delov kar od doma, precej pomagala. Izognili bi se naročanju in uvažanju.
Kljub ogromno dvomljivcev, sem fine naprintala. Po risanju ob pomoči Marka (hvala!), je sledilo printanje, ter obdelava s hlapi acetona. Fini še zdaleč niso gotovi. Čaka jih še obdelava z brusnim papirjem in mogoče premaz epoxyja.
Ker pa se mi mudi v Španijo, bom fine dokončala in kasneje sprobala tam, da vidimo če zadeva funkcionira.
untitled (1 of 1)-10

Leave a comment