Super Medoš

Ponedeljek, 13.5.
Budilka 7:50, dremež do 8:00.
Uf treba bo ustat! Še v leže z enim očesom odprem na telefonu Windguru in AAAA to pa je budnica! Nedeljska napoved močnega juga je skoraj že preteklost. A se to nekdo heca al še sanjam al..? Na facebooku pa nov notification z naše grupe: huh pa je šla naša napoved! Z razočaranjem nad novo napovedjo se zbudim, grem v službo in upam, da se spremeni do srede.
Ker pa napovedi ni za verjet skoraj do zadnjega dne, se je tudi zdaj popravila. Četrtek močan jugo, petek brezveterje in valovi.
Odhod sreda zvečer.
V četrtek vstanemo dokaj zgodaj. Počekiramo razmetan Medulin in zaliv zraven. Vse razpihano, par surferjev v vodi, mi pa v dilemi. V vodo al na search? Če gremo pogledat do Tarasa nimamo kej zgubit! Torej search. S pomočjo avto karte najdemo Taras- zaliv z zatišjem pred vetrom, pa manjšimi valovi. Odločitev: Najboljše kar smo vidl dons. In že se oblačimo v neoprene, šraufamo fine in navezujemo leashe. Potem pa dolgo pričakovan sešn po enotedenskem čakanju napovedi Juga. Sami v vodi, toplo, majhni valovi. Po parih urah se spravimo iz vode. Ne najdem ključka za odšravfat fine. Eh se bo že najdel! Taras se je res splačal it pogledat/posurfat:)
Petek zjutraj budilka 4:00. Zbudimo se 4:20. Pospravimo, pojemo zajtrk in 5:30 smo na spotu. Medo dela (ne po pričakovanjih, ampak DELA!). Najmanj 20 folka že v vodi. Hitr v neoprene in že pedlamo v line-up. Prvič odpedlam bolj desno na tako opevano Meduzo. Ujamem val in BAM me odnese v skale. Voda do kolen pa sem sklepala, da surfu ni nič. Pedlam nazaj v line-up in vsa presenečena opazim ding na dili. Potem pa: Naj grem ven, da se stiropor ne napije al ostanem na sešnu? Ostanem na sešnu! Surf se bo že posušil! Sledi fajn surfanje, gužva v line up-u in nagazenje na ježka. Hvala za bootije! Mi kr bolj paše pobrat bodice iz čevljev, kot z mojega podplata. Končan sešn, prijetno utrujeni opazujemo še zadnje surfarje v vodi.
Dobro smo izkoristili (najbrš) zadnji pomladni Medulin. Zdaj pa doma posušit dilo, jo dat popravit, najdt ključek in populit bodice z bootijev.
Čakanje na valove...

Taras

Taras

Ding

Medo

Medo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s