Maroko

Čeprav je maroški trip že daleč moram napisat par besed o njem. Zakaj? Ker si to zasluži in ker se bom še vrnila tja.
Novembra smo kupili karte precej ugodno. Milano-Marrakech povratna 150 evrov. Potem pa čakalna doba do februarja. Najdaljši trije meseci.
In dan odhoda. V Ljubljani okrog -5 stopinj, mi pa v kufrih zapakirane japanke pa shortse. Kaj čš lepšga! BAM in smo že v Marrakechu na letališču. Valda ne more it vse lepo in prav zato se nam zakomplicira pri rentanju avtov. Ker pa se da v Maroku vse zdilat smo po spraznjenih vseh študentskih karticah že na poti proti Agadirju.
Prva nenačrtovana postojanka- policija. Valda koga je najlažje nategnit za par dirhamov- turiste. 300 dirhamov (100dirhamov= 9 evrov) za prehitro vožnjo s tem da modela nista mela radarja. Svašta. Naprej pa precej tekoča vožnja do Agadirja in na koncu cilj- Taghazout. Sledi nekaj dilanja za cene fleta (6 evrov na noč), večerja v Floridi in kar nekaj ponudb haša.
Razpakiramo in se udomačimo v našem najboljšem fletu z dvema terasama s pogledom na tri spote (Panorama, Hash Point pa Anchor). Zjutraj takoj v vodo na Anchor. Izogibamo se nasikanih lokalcev in si priborimo svoj peak malo stran. Naslednje dni se fura na Panorami, Banani, Hashu. En dan počekiramo Tamri (beach break pa čiz razmetan) in se po hitrem postopku spravimo iz vode ker je bilo tako slabo. Next stop- Boilers. Eni v vodo, drugi gledamo z obale. Point break pa nasvet- ne pofuraj vala do konca ker je ful plitvo.
Skoraj vsak drug dan na sporedu tržnica v sosednji vasi s tonami sadja in zelenjave za male pare. Tudi meso se da dobit, sam nekak nismo reskiral, ker si nihče ni želel preživet Maroka na wc-ju.
Od 14 dni v vodi en dan ni bilo za surfat. Šele okrog 1ih se spravimo v Paradise Valley, ker se prej valamo po fletu in po kavah. Parkiramo ob cesti potem pa nas čaka ene 20 minut hoje do tolmunov. Zgleda k en Iški Vintgar sam s palmami. Maks se vrže v vodo, mi pa sam opazujemo ker je bila voda kar mrzla. Pridemo zvečer nazaj in Fran že dela večerjo. Tagine valda! Pa ful začimb.
Najboljši dan pa je bil predzadnji. Kot da bi si ga pršparal za piko na i celega tripa. Trip v Imsouane, znan po najdaljšem valu. Delal je sicer samo Cathedral Point, ampak smo se nasurfal kot že dolgo ne. Vmes pa kosilo pri lokalcu na terasi (tuna pa paradižnikova solata). Nor dan!
Zadnji dan še dva sešna, ponoči pa odhod proti letališču. Ko ga zmedeno iščemo, gledamo table, obračamo, spet- lučke in policija. Model je znal samo francosko pa arabsko, angleško nič. Še zdaj ne vemo a nas je ustavil ker smo se ustavil na odstavnem pasu ali pa ker smo peljali mimo njihove zasede. Nekako se sporazumemo in hoče od nas 700 dirhamov na avto. In se je začelo dilanje s policajem. No my friend ne bo šlo. Mi pa valda brez dirhamov, brez keša na splošno pa še na letališče se nam je mudilo. Stresemo par dirhamov pa par kovancev evrov (vse skupaj za 10 evrov) pa ni imel drugega kot da je vzel. Odločno smo mu govorili, da rabimo prevajalca ali pa naj nas pele na policijsko postajo. Baje vedno vžge, ker se jim ne da ukvarjat s turisi. Tudi pri nas je. Še povedal nam je za pravo smer letališča:)
Naslednja stvar- letalo via Milano. S precej smole smo porabili nekih 10 ur Milano-Ljubljana, ker so bili ravno takrat snežni zameti in smo se po avtocesti peljali 40km/h. Utrujeni od poti, zagoreli od sonca in nasurfani smo se vrnili v zasneženo Ljubljano.
Naslednji dan pa sem že rezervirala Portugalsko, ker ko prideš z nekega tripa samo razmišljaš kdaj boš naslednjič surfal.
Pa hvala vsem s tripa za sproščeno vzdušje in ne teženje za razmetan flet;)

Pa še par informacij o cenah:
– 1kg češnjevcev 3 dh
– čaj ali kava 6 dh
– prenočišče 60 dh/noč
– avto/dan 20evrov
– arganovo olje 100 dh
– sposoja surfa 60-80 dh (odvisno kako znaš barantat)
– Tagine 35 dh
– pica 30 dh
– Rico pollo 43 dh/kg
– limone in pomaranče 6 dh/kg
– bučke 4 dh/kg
– jajca 1 dh
– wax 30-40 dh

Pa še filmček namesto slik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s